Leesbrilcorrectie | Supracor-ooglaserbehandeling| Multifocale lensimplantatieOoglaser informatie

Leesbrilcorrectie

Leesbrilcorrectie

Heeft u moeite met het lezen ? Als u eenmaal de leeftijd van 40 – 50 jaar bereikt heeft dan zult u merken dat het lezen u wat moeilijker af zult gaan, dit noemen ze ouderdomsverziendheid u zult dus een leesbril moeten dragen als u nog op een ontspannen manier een boek of uw krant wilt lezen.

Tegenwoordig zijn er ook voor ouderdomsverziendheid verschillende technieken ontwikkeld om zonder leesbril toch normaal te kunnen lezen, de Supracor-ooglaserbehandeling en de Multifocale lensimplantatie.

Voor wie zijn de Supracor-ooglaserbehandeling en de Multifocale lensimplantatie geschikt ?

De Supracor® lasertechniek is een vrij nieuwe techniek, het wordt alleen toegepast bij mensen welke een leesbril nodig hebben en bij personen vanaf 48 jaar die verziend zijn (plussterkte) en ook een leesbril dragen. Op het ogenblik is de Suprador-ooglaserbehandeling nog niet voor alle sterktes en refractieafwijkingen toepasbaar maar er wordt wel aan gewerkt om dit mogelijk te maken.

Multifocale lensimplantatie

Bij Multifocale lensimplantatie worden bij personen multifocale kunstlenzen geïmplanteerd dit kan bij mensen vanaf 45 jaar. Het is dus vaker toepasbaar dan bij Supracor het geval is. De lenzen welke geïmplanteerd worden zijn in alle sterktes verkrijgbaar en ook mensen met (hoge) cylindersterktes kunnen geholpen worden met multifocale lensimplantatie.

Als u één van deze ooglaserbehandelingen wilt ondergaan dan kunt u vooraf eerst een vooronderzoek laten uitvoeren, u krijgt dan meteen te horen of uw ogen in aanmerking komen voor een leesbrilcorrectie en welke behandelmethode er zal worden toegepast. Als u een vooronderzoek laat uitvoeren dan zult u er rekening mee moeten houden dat er tussen het onderzoek en de behandeling meestal minimaal een week zit en u maximaal een half jaar na het onderzoek nog behandeld kunt worden met de gegevens welke uit het onderzoek zijn gekomen.

Supracor-ooglaserbehandeling

De Supracor-ooglaserbehandeling duurt ongeveer 3 kwartier en het is een poliklinische ingreep. Hierbij wordt de lasiktechniek gebruikt de oogchirurg zal met een verfijnd instrument een flapje in het hoornvlies maken dat aan één zijde vast blijft zitten. Het flapje zal tijdens de behandeling iets aan de kant gelegd worden. De eximerlaser zal een multifocaal profiel aanbrengen in het hoornvlies, dit profiel zal niet meer verdwijnen. Als de behandeling afgerond is kunt u enkele uren erna al lezen zonder lenzen of bril.


Multifocale lensimplantatie

De multifocale lensimplantatie duurt ongeveer 30 minuten en wordt ook poliklinisch uitgevoerd. Uw oog zal verdoofd worden voor de multifocale lensimplantatie door middel van druppels, als het oog eenmaal goed verdoofd is zal de oogchirurg minuscule gaatjes in de rand van het hoornvlies maken. Uw eigen ooglens zal verwijderd worden en de multifocale kunstlens wordt ingebracht en zal op zijn positie gelegd worden. De zachte opgerolde lens zal in uw oog achter de iris geplaatst worden. De multifocale lensimplantatie wordt in twee delen uitgevoerd eerst wordt er één oog behandeld en de week erna zal het tweede oog behandeld worden.

Nazorg leesbrilcorrectie

Nadat u de leesbrilcorrectie heeft ondergaan zult u de eerste periode nog oogdruppels moeten gebruiken. Ook zult u van de kliniek waar u behandeld bent instructies mee krijgen waar u op letten. U mag na de leesbrilcorrectie niet zelf autorijden en het is raadzaam om thuis enkele uren rust te nemen. De dag na de behandeling zult u terug naar de kliniek moeten komen voor controle.

Kosten leesbrilcorrectie

De kosten voor een Supracor-ooglaserbehandeling zijn ongeveer €2150,- en voor een multifocale lensimplantatie is het helemaal afhankelijk welk type lens u zult krijgen, dit wordt u verteld in het vooronderzoek.

Plaats een reactie

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *