Ogen laseren lasik techniek | https://ooglaserinformatie.comOoglaser informatie

Lasik

lasik laserbehandelingDe lasermethode LASIK (Laser-in-Situ Keratomileusis) is een veel toegepaste vorm van behandelen. De vorm van het hoornvlies wordt door een laserstraal veranderd en het beeld wordt daardoor scherper op het netvlies geprojecteerd. Het zicht wordt daardoor veel beter.

Bij de LASIK behandeling wordt eerst het bovenste laagje van het hoornvlies losgemaakt en omgeklapt. Het hieronder liggende hoornvliesweefsel wordt met de laser behandeld. Een kleine hoeveelheid van dit weefsel wordt verdampt. Na de laserbehandeling wordt het “flapje” dat omgeklapt was weer terug geplaatst op zijn oorspronkelijke plaats.

Lasik is geschikt voor:
Bijziendheid: -1 tot –7 dioptrie
Verziendheid: +1 tot +4 dioptrie
Cilinderafwijkingen of astigmatisme tot 4 dioptrie
Voordelen van Lasik:
–          Korte, poliklinische behandeling
–          direct resultaat
Nadelen Lasik:
De behandeling kan niet ongedaan gemaakt worden. Het belangrijkste deel van het hoornvlies is veranderd. Na de behandeling zijn de ogen kwetsbaar omdat het hoornvlies flapje nog moet herstellen.

Complicaties lasik:

Ook is het niet bekend als de toepassing van de Lasik laserbehandeling effecten op langere termijn heeft. Het kan bvb zijn dat het flapje loslaat bij het verstrijken van een lange periode. Het flapje groeit namelijk niet meer vast, maar dit zuigt zich vast op het oog. Deze onzekerheid bestaat nog, omdat de gebruikte technieken nog jong zijn.

Bij Lasik kan de flap die wordt gesneden tijdens de ingreep loslaten, waarna deze ingreep moet afgebroken worden. Het te behandelen hoornvliesoppervlak kan ook verkeerd worden gecentreerd, waarbij dat oog opnieuw moet worden behandeld.

Er kunnen na de behandeling ook bepaalde complicaties optreden, zo kan de flap gaan verschuiven, niet goed hechten of er kan een infectie onder de flap ontstaan. Door de flap opnieuw op te lichten of glad te strijken wordt dit euvel verholpen.

Na de behandeling houden veel mensen er ook droge ogen op na, problemen bij fel licht of in het donker zijn ook mogelijk. Dit wordt door oogartsen als normale bijverschijnselen gezien. In het ergste geval houdt de patiënt door een behandeling een onherstelbaar letsel aan over. Dan is een transplantatie van het hoornvlies het enige redmiddel.