Ooglaser prijzen gedaald | https://ooglaserinformatie.comOoglaser informatie

Prijzen gedaald

Prijzen ooglaseren gedaald

Ruim een jaar of twintig geleden werd de laserbehandeling voor de zogenaamde refractiechirurgie uitgevonden. Sinds een jaar of 10 is deze chirurgie een ware hype in Nederland. Met de lasertechniek kan de brilsterkte ruim verminderd worden, door bijvoorbeeld zeer kleine sneetjes in hoornvlies te maken.

In een korte tijd groeide in Nederland het aantal ooglaser centra drastisch. Normaal gesproken was een klant een kleine 4000 euro kwijt voor zijn ogen te laten behandelen met lasertherapie. Tegenwoordig ligt de prijs vaak rond 2500 tot 3000 euro. Dit is een zeer grote prijsdaling, door de wet van “vraag en aanbod”. In sommige klinieken daalt de prijs zelf tot 600 euro per oog. De prijzen kunnen dalen omdat de klinieken of de oogartsen besparen op overhead. Ze besparen dus op de afwerking van hun gebouwen, kwaliteitsmateriaal, enz.