Ogen laseren en de risico's | https://ooglaserinformatie.comOoglaser informatie

Risico’s

Het behandelen van de ogen met lasertherapie kan natuurlijk heel wat risico’s met zich meebrengen. Ook kan het zijn dat er niet genoeg hoornvlies is verdampt, waardoor er eventueel nog een resterende sterkte overblijft. Wanneer dit het geval zou zijn, kan je het gewoon nog een keer laten behandelen. Meestal is een eventuele herbehandeling van het oog in de prijs opgenomen. Indien je na de behandeling merkt dat er nog een resterende sterkte is moet u dus geen volledig nieuwe behandeling betalen.

Zeer zelden treedt er een ontsteking achter het oog op, wat te wijten is aan een verzwakt afweersysteem van je lichaam. Het is dan ook aangeraden om op voorhand veel vitaminen in te nemen.

Het genezingsproces van het oog kan bij sommige patiënten ook langzamer verlopen dan normaal, er kan ook een littekenweefsel op het oog gevormd worden. Meestal verdwijnt dit na een bepaalde periode. Je kunt dit littekenweefsel ook handmatig laten verwijderen door een tweede behandeling te laten uitvoeren. Geen van beide complicaties zijn blijvend. Ze kunnen dus allebei behandeld worden.