Ooglaser behandeling vergoed via ziektekostenverzekeringOoglaser informatie

Ooglaser behandeling vergoed via ziektekostenverzekering

Ooglaser behandeling vergoed via ziektekostenverzekering

Krijgt u een vergoeding van uw ziektekostenverzekering voor een oog laser behandeling ?
Als u een oog laser behandeling wilt laten uitvoeren dan moet u er op rekenen dat dit rond de €500 per oog zal gaan kosten. Er zijn ziektekostenverzekeringen welke het oog laseren vergoeden. Voor dat u uw ogen gaat laten laseren is het verstandig om uit te zoeken of de ziektekostenverzekeringsmaatschappij waar u verzekerd bent ook uw ooglaser behandeling zal vergoeden.

Vergoeding ooglaseren

Er zijn ziektekostenverzekeringen welke helemaal niets zullen vergoeden en bij andere maatschappijen zult u een module moeten aanzetten waar u een bepaald bedrag per maand voor zult betalen, u zult dus een aanvullende verzekering moeten afsluiten bedenk daarbij wel dat er vaak een wachttijd geldt zodra u zo een module activeert, meestal kunt u dan pas na 6 maanden gebruik maken van deze module. Als u dus aan het einde van het jaar wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar is dit zeker iets waar u rekening mee dient te houden als u van plan bent u ogen te laten laseren.

Goedkope oog laser behandeling via zorgverzekering

Veel mensen gaan ervan uit dat als de oog laser behandeling vergoedt wordt door de verzekering dit altijd goedkoper is. In veel gevallen is dit natuurlijk ook zo, maar u moet wel goed kijken wat u per maand extra aan polis gaat betalen om in aanmerking te komen voor een vergoeding van uw oog laser behandeling. Als de extra premie welke u maandelijks betaald op jaarbasis meer is dan het bedrag welke een oog laser behandeling kost, dan heeft het natuurlijk geen zin om over te stappen naar een andere ziektekostenverzekeraar.


Bij welke oogkliniek uw ogen laten laseren?
Als uw ziektekostenverzekering uw kosten voor oog laseren gaat vergoeden dan kan het zo zijn dat ze dit alleen doen voor een bepaalde oogkliniek, let u hier dus ook op. Het is dan raadzaam om de prijs welke deze oogkliniek rekent voor het oog laseren te vergelijken met andere klinieken.
Stel u krijgt een vergoeding van € 300,- per oog en de behandeling kost totaal € 3.000,- of u krijgt geen vergoeding bij een oog laser behandeling van € 1500,-, dan is de behandeling zonder tegemoetkoming vele malen goedkoper! U zult dus voordat u uw ogen gaat laten laseren eerst wat aanbieders moeten vergelijken en daarbij zult u natuurlijk niet alleen naar de oog laser prijzen moeten kijken maar ook naar de ervaringen van andere mensen, het gaat tenslotte wel om uw ogen!

Eisen zorgverzekering voor het vergoeden oog laseren
Zorgverzekeraars zullen ook eisen stellen om in aanmerking te komen voor een vergoeding zo is één van de eisen dat de behandelende arts BIG geregistreerd is en aangesloten moet zijn bij de NOG. Bij BIG is iedere oogarts geregistreerd, want iedereen die medisch geschoold is staat in dit register.

Plaats een reactie

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *