Ooglaseren conductieve keratoplastiek techniek | https://ooglaserinformatie.comOoglaser informatie

Conductieve Keratoplastiek

Conductieve KeratoplastiekCK is een nieuwe moeilijke geavanceerde techniek die gebruik maakt van radiogolven om de vorm van het hoornvlies van het oog te veranderen. Zo kan men beter zien, maar deze behandeling kan alleen bij personen die verziend zijn.

Door de aanpassing van het hoornvlies door de radiogolven wordt het licht terug op de juiste manier op het netvlies van het oog geprojecteerd. Zo kan je dichtbij weer scherp zien.

Hoe werkt CK?

Als u niet zo veel van chirurgische ingrepen houd, zoals LASIK en LASEK. Dan is CK een goede oplossing, bij deze behandeling komen er geen lasers of scalpellen te pas.


Deze techniek is volkomen pijnloos en kan zelfs door uw arts worden uitgevoerd, dit is voor vele mensen ook een groot pluspunt. De gegevens van je ogen worden ook op de computer opgeslagen! Wanneer de artsen aan je behandeling gaan beginnen wordt je eerst verdoofd door oogdruppels. Daarna zorgen de radiogolven ervoor dat het hoornvlies voldoende wordt ‘samengetrokken’. Hierdoor ontstaat een groter bolling en word het beeld beter geprojecteerd op het netvlies. De ingreep neemt niet meer dan 3 minuten in beslag en u kunt na een week zonder bril weer uitsteken lezen. Het resultaat is ook blijvend. Tijdens de nazorg hoeft de behandelde persoon geen beschermende kapjes voor de ogen te dragen.


Wanneer komt u in aanmerking voor CK?

CK is een zeer effectieve en makkelijke methode, maar helaas komen niet alle bril of contactlenzendragers in aanmerking. Je kunt alleen in aanmerking komen voor CK als u ouder bent dan 40 jaar, je hebt heel je leven al goed kunnen zien en uw zicht is het afgelopen jaar niet duidelijk veranderd, je hebt een leesbril nodig om dichtbij goed te kunnen zien,  je hebt een oogafwijking tussen +0,75Den +3,00D,  je hebt nooit eerder oogchirurgie onderaan,  je hebt geen chronische aandoeningen en je bent niet zwanger en geeft geen borstvoeding.