Ogen laseren wavefront techniek | https://ooglaserinformatie.comOoglaser informatie

Wavefront

Wavefront wordt ook wel Custom View genoemd. Sinds eind 2000 is een ooglaserbehandeling mogelijk op basis van zogenaamde ‘Wavefront’ technologie.

De naam Wavefront staat voor de manier waarop bepaalde geavanceerde oogmetingen worden verricht en hoe op basis daarvan de excimer laser het hoornvlies gaat bewerken. Een dergelijke Wavefront behandeling is alleen mogelijk in combinatie met Lasik, Lasek, Prk, of Epi-lasik.

Wanneer wordt wavefront door de artsen aangeraden?:

Een Wavefront behandeling wordt vooral aangeraden als iemand lijdt aan nachtblindheid, deze behandeling kan ook een oplossing zijn als u grote pupillen hebt. Een standaardbehandeling zoals LASIK of LASEK is dan zeker niet aan te raden.

Wanneer wordt wavefront door de artsen toegepast?:

Deze methode kan aanvullend bij alle laserbehandelingen worden toegepast van sterkte +4D tot -6D. Met cilindervorming tot 3D. Bij deze methode worden allerlei onregelmatigheden die in het optisch systeem voorkomen ook gecorrigeerd.

Voordelen van de wavefrontbehandeling:

Er zijn wel heel wat voordelen bij een  Wavefront behandeling , bv. dat er minder hoornvliesweefsel gelaserd hoeft te worden dan bij andere ooglaser behandelingen. Een Wavefront behandeling is vaak ook mogelijk wanneer u een relatief dun hoornvlies hebt. Na de behandeling is er een grotere kans dat u beter ziet in het donker en beter ziet bij fel licht.

De Wavefront methode voorkomt bovendien de onregelmatigheden die door een standaard behandeling kunnen ontstaan. Deze behandeling zorgt dan ook voor een kwalitatief goed zicht, dat veel beter is dan wat met een bril of met contactlenzen haalbaar is.