Informatie over alle ooglaser technieken | OoglaserbehandelingOoglaser informatie

Ooglaseren

Ooglaseren

Wilt u uw ogen laten laseren? Bent u het dragen van een bril of contactlenzen ook zo zat ? Tegenwoordig is het laten laseren van uw ogen, een veilig en betaalbaar alternatief. Geen gedoe meer met het opzetten van uw bril of geïrriteerde ogen van uw lenzen, maar zodra u uw ogen open doet ziet alles er scherp en strak uit.

Uw ogen laseren is met de techniek van tegenwoordig een simpele ingreep, waar u iedere minuut van de dag profijt van zult ondervinden. Een ooglaserbehandeling is wel een kostbare ingreep maar wel een ingreep waar u blijvend gemak van zult hebben en op termijn is het goedkoper dan het dragen van een bril of contactlenzen. Verder is het zo dat de ooglaserbehandeling mogelijk (gedeeltelijk)vergoed wordt door uw zorgverzekering, raadpleeg hiervoor wel even de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

OoglaserenDe meest gekozen techniek om uw ogen te laten laseren is de LASIK, hiermee kunt u na 48 uur weer gewoon aan het werk, bij een LASEK behandeling zult u een iets langere tijd moeten herstellen.

Is ooglaseren veilig ?

Uw ogen laseren blijft natuurlijk een medische ingreep en dus zal het altijd een risico met zich mee brengen, maar bij minder dan 1% van de mensen welke hun ogen laten laseren treedt er ook daadwerkelijk een complicatie op, dit is dan vaak simpel op te lossen door oogdruppels te gebruiken.

Het resultaat na een ooglaser behandeling is in de meeste gevallen al binnen 24 uur te zien en de behandeling duurt ongeveer 10 minuten voor beide ogen. De huidige technologie zorgt er voor dat de behandeling van het netvlies 10 seconden in beslag neemt en het bijstellen van de oogsterkte gebeurt in minder dan 1 minuut. Tijdens de ooglaser behandeling zullen de ogen verdoofd zijn.

Kosten ooglaseren

De kosten om uw ogen te laten laseren zijn erg verschillend u kunt hiervoor het beste een kliniek naar keuze voor uitzoeken en daar een afspraak mee maken, het vooronderzoek is in de meeste gevallen gratis.


Wanneer ben ik geschikt om mijn ogen te laten laseren ?

De meeste mensen krijgen na het vooronderzoek te horen dat ze geschikt zijn om hun ogen te laten laseren, maar het kan ook zo zijn dat u niet geschikt bent voor de ingreep. Er zijn natuurlijk enkele voorwaarden waaraan u moet voldoen zo mag de sterkte van uw ogen niet verder afwijken dan 4,5 dioptrie in het geval van verziendheid, maximaal twaalf dioptrie bij bijziendheid en zes dioptrie bij astigmatisme.

Ooglaser technieken

Voor bijna elke soort van oogafwijking is er een ooglaserbehandeling beschikbaar die uitgevoerd kan worden. Als u aan de voorwaarden voldoet die op voorhand zijn opgesteld door de behandelde arts. De meest gebruikte methodes zijn Lasik, Lasek en Wavefront. Deze ooglaser methodes worden in heel Europa toegepast. Tegenwoordig worden deze behandelingen ook aangeboden in landen als Turkije en Tunesië, daar zijn deze veel goedkoper maar let wel op dat u uw vooraf goed laat voorlichten, het gaat hier tenslotte wel om uw ogen!